mai 262016
 
Torstein Halstensen, son av medisinprofessor Alfred, leverte fisk som gjorde Margareth Møgster og Birgitta Norberg strålande nøgde onsdagen.

Torstein Halstensen, son av medisinprofessor Alfred, leverte fisk som gjorde Margareth Møgster og Birgitta Norberg strålande nøgde onsdagen.

 

Havforskar Birgitta Norberg trippar spent, og avdelingsingeniør Margareth Møgster gler seg. Det er leveranse av sprell levande kveiter til stasjonen ved Sauaneset. Fiskar er halvt austevolling Torstein Halstensen.

Nytt genmateriale er ettertrakta vare for kveiteforskar Birgitta Norberg på Havforskningsinstituttet si avdeling i Austevoll. Men når alt kjem til alt er det nett som ein vordande hundeiegar som skal møta kvalpen sin når det ein sjeldan gong kjem nye kveiter til stasjonen. Avdelingsingeniør Margareth Møgster tek steget endå lenger.

– Kveitene er nett som mine eigne barn. Eg veit glade i dei, seier ho.

Der er Torstein Halstensen som er fiskaren som har gjort dette med kveiter til ein lidenskap. Med medisinprofessor Alfred Halstensen som opphav, og med sommarjobbar på familiens ringnótbåtar i studietida, er fiskeria komen inn i blodet.

Les meir om denne saka i avisa i dag.