jun 142018
 

På skjoldet til Claus, står det familienamnet Tøkje i runer. Les meir om entusiastane i avisa denne veka.

Når kalenderen har bikka juni og sommaren er i gang, set familien Tøkje Nielsen seg i ein tidsmaskin attende til vikingtida.

 

Når ein går opp trappa til Anja, Claus, Marcus og Tamara Tøkje Nielsen er det som å eit tusenår attende. Utanfor huset sitt har dei nemleg reist eit osebergtelt, datert vikingtida, fylt med piler, boge, sverd, skjold og anna som vart nytta i tida mellom år 793 til 1066.

– Alt er kopi av funn, teltet til dømes er frå osebergfunnet, som er eitt av dei største funna frå vikingtida i Noreg, seier Anja medan ho peikar på teltet. Vikingtida har for alvor hogd seg fast i denne familien.

– Me driv med levande historieforteljing, opplyser Anja.

Les meir i e-avisa i dag.