mar 072019
 

Arrangement som krasjer for unge svømmere og musikanter denne helga. Det bør arrangørene lære av, mener Nina Jones. Illustrasjon via iStockPhoto.

Det har skjedd før, og nå har det skjedd igjen: To arrangører som ønsker å skape god stemning i Austevoll, planlegger en stor begivenhet samme helg.

På kultursiden har Austevoll musikkråd slått seg sammen med KDV skulekorps, for å skape et fantastisk stevne under ungdommens kulturmønstring. Dette stevnet samler lokale barn og ungdom på en arena der de får vist frem et bredt spekter av talenter. Samtidig skal Austevollbadet holde sitt aller første svømmestevne. Her vil svømmere fra fjernt og nær delta på et stevne som har vært svært etterlengtet.

Det er flere tilfeldigheter som førte til at disse to arrangementene har kræsjet, og arrangørene har på begge sider innrømmet at ting kunne blitt gjort annerledes. Allikevel blir det kræsj, og de barna som er med både som svømmere i AIK, og som deltagere på kulturmessa, ender med å bli glemt oppi det store og hele. Det er utrolig sårt som forelder å være vitne til at barna må velge bort noe de elsker, for noe annet de elsker. For først og fremst går dette utover barna.

Gjort er gjort. Som nevnt har dette skjedd tidligere. Spesielt i desember er det fort gjort at arrangementer kræsjer. Hva kan vi gjøre for å unngå dette?

Jeg ønsker å oppfordre alle arrangører til å bruke arrangementsplanleggeren til facebook. Bruk den for å opprette egne arrangement, og sjekk om det allerede overskygger et annet arrangement i Austevoll. Vi har en gruppe som heter «Kva skjer i Austevoll». Meld dere gjerne inn her! Det er en smart gruppe skapt for å spre ordet angående lokale begivenheter. Jeg oppfordrer til flittig bruk av denne! Kanskje det er andre måter å sørge for at slike uheldige kræsjer ikke skjer i fremtiden? Jeg oppfordrer i så tilfelle austevollinger til å dele idéene sine.

Austevoll er en perle av en plass, og det er ikke hver dag det skjer slike flotte, historiske begivenheter som de vi skal ha til helgen. La oss sørge for at disse begivenhetene får skinne så mye som mulig, slik at vi i fremtiden slipper frustrasjoner, skuffelser, og irritasjonsmomenter som fort kunne vært unngått.

Nina Jones

mamma til to svømmere – og musikanter.