apr 232012
 

Marsteinen og redaktør Trond Hagenes fekk heiderleg omtale i Landslaget for lokalaviser sin journalistpris 2011.

 

Saka Siste ferd til norskekysten stod på trykk 1. september i fjor. Faksmilie frå avisa.

Dette skriv juryen om artikkelen som gav utmerkinga:

 

Historien om de tre britene som i grålysninga 15. april 1941 tok av fra en flyplass sør på Shetland, for få timer senere å styrte i Storamyro ved Drøno, er et eksempel på at historisk stoff kan være glimrende stoff, i dette tilfellet også skrevet med betydelig faglig innsikt. Et imponerende kildearbeid er utført om en hendelse som åpenbart ikke er glemt i lokalsamfunnet, og som gjennom avisen nå er blitt dokumentert på en velskrevet og interessant måte. Juryen vil framheve bildebruken og den gjennomarbeidede presentasjonen. Juryen gratulerer Trond Hagenes med hederlig omtale for Siste ferd til norskekysten.

 

Hagenes var ein av to journalistar som fekk heiderleg omtale av prosjektet sitt, medan Arild Bjørnbakk i Saltenposten vart vinnar av utmerkinga.